tisdag 12 februari 2013

Min resa mot starkare naglar med Gellack: Del 3 - Borttagning

Om det är något jag har lärt mig under den här tiden med gellack är att jag sliter fruktansvärt mycket på mina naglar på jobbet. Jag har använt mig av gellack i lite mer än två veckor nu och har fått lacka om det minst en gång i veckan för att det har slitits i nageltopparna. Vad detta beror på är svårt att säga men det skulle kunna bero på att jag swatchar nagellack för bloggen hela tiden och därför lackar om ungefär en gång om dagen, ibland betydligt oftare, att mina naglar får utstå mycket slitage, eller att mitt nagellacksborttagningsmedel mer eller mindre består av hundra procent aceton, det sliter ju också på gellacket så klart. Så jag tänkte att jag skulle fortsätta mitt experiment och därför är det jag som imorgon går och köper Depends röda remover efter jobbet. Får se om det kommer hålla bättre efter det. Jag tänkte också att jag ska börja göra som Depend tipsade om i bruksanvisningen till gellacket. Att man kan toppa med ett nytt lager topplack efter någon vecka, i mitt fall så blir det väl efter ungefär en halv vecka då.

I alla fall, vi går vidare till borttagningen av gellacket precis som jag lovade. Jag vill också påminna om att när jag tog bort den här omgången med gellack så hade jag enbart topplack på mig vilket självklart påverkade borttagningen.


Följande behövs för borttagning:
¤ Nagellacksborttagningsmedel, gärna ren aceton
¤ Bomullsrondeller
¤ Aluminiumfolie
¤ Träpinnen du fick med startpaket

Första gången jag tog bort gellacket så använde jag mig av Depends blåa remover, utan aceton. Den här gången testade jag istället med ren aceton och jag tycker att det var mycket bättre. Jag brukar klippa sönder bomullsrondellerna i halvor eftersom det inte går åt lika många då men det gör du självklart som du vill. Sedan klipper jag aluminiumfoliet i mindre bitar. 

Lägg en bomullsrondell runt nageln och häll lite aceton över den. Sedan virar du aluminiumfolie runt bomullsrondellen och fingret så att allt sitter på plats. Jag brukar göra en hand åt gången eftersom jag tycker att det är smidigare. Låt det sitta på i 20-30 minuter beroende på hur hårt gellacket sitter på dina naglar. Jag lät det sitta på i 20 minuter den här gången, men då hade jag bara topplack som sagt.


Efter 20 minuter ser det ut så här. Skrapa bort gellacket försiktigt med träpinnen. Tänk på att inte ta i hårt så att ni skadar nageln. Det behövs ingen kraft för att få bort lacket utan dra den platta änden av pinnen fram och tillbaka flera gånger i stället för att få bort bitar som eventuellt sitter hårdare.

Vänster hand & höger hand

Som ni kan se så har i stort sett allt gellack lossnat och jag behövde inte använda mig av pinnen speciellt mycket alls. Det lossnade betydligt mycket smidigare med enbart topplack än med baslack under men det har också slitits extremt mycket. Så i fortsättningen kommer i alla fall jag att använda mig av både bas-och topplack.

Om ni undrar varför mina fingrar ser så vita och torra ut så är det på grund av acetonet. Det är ett måste att olja in naglarna och fingrarna efter borttagning för de torkas ut rejält. 

Det kanske inte syns så mycket på bilderna men jag börjar faktiskt få lite mer längd på naglarna. De håller betydligt mycket bättre med gellacket än utan även om det har gått någon liten flisa under den här veckan, men då på grund av att lacket hade lossnat i topparna och nageln låg helt oskyddad. Jag är så här långt jättenöjd med gellacket och kommer fortsätta att använda det.

16 kommentarer:

 1. Kul att det funkar bra för dig, jag har ju redan starka naglar så jag kommer bara använda gellack när de känns extra sköra. Bortagningen bävade jag mig verkligen för, men den var inte alls så svår som jag trodde. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det. Jag är extremt tacksam för gellacket och hur bra det förstärker mina naglar. Äntligen kanske jag faktiskt kommer lyckas få lite längd på dem :D

   Radera
 2. Svar
  1. Ja det tycker jag med :) Hoppas att mina naglar kommer växa sig ännu längre och starkare.

   Radera
 3. Intressant läsning, vad bra att du är nöjd och att dina naglar växt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker att det är intressant Ann-Sofie :) Kommer fortsätta att uppdatera men kanske inte lika ofta nu.

   Radera
 4. Åh wow vad dina naglar vuxit! Jag såg det på en gång, redan innan jag han läsa texten (efter jag kommit över chocken när jag trodde gellacket var dina naglar som mådde AKUT dåligt. LOL) Mina stackars fingertoppar darrar dock i skräck inför tanken på 20 minuter med ren aceton. Jag upplever ju t.o.m att jättesnälla, acetonfria removers torkar ut mina fingar på nolltid så det nästan börjar svida bara av att hålla i den blöta bomullstussen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst har de! Så himla kul :D Haha, usch hemska tanke att mina naglar skulle se ut så. Då vet jag inte vad jag hade gjort. Jag var också väldigt nervös inför att använda ren aceton så länge men det har faktiskt fungerat riktigt bra. Så länge jag oljar in naglarna efteråt så verkar det inte vara någon fara :)

   Radera
 5. Gillar oxå styrkan gellacket ger naglarna men just nu har jag inget gellack, tog bort det igår och satte inte på nytt.....1,5 vecka har mitt suttit som längst och då tycker jag kanten mot nagelbanden börjar bli tråkig.....kanske man kan fylla på m topplack då så även utväxten blir täckt....
  Funkade ju oxå att lacka med vanligt lack mellan bas o topp så det känns kul om jag inte tycker att det finns något kul gellack m färg till semestertrippen i maj tex
  Ska ta o skaffa ren aceton o kolla hur det funkar...har depens gelremover nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen en härlig känsla att naglarna känns mer starka och stabila :)

   Radera
 6. Jättebra och intressant inlägg!!
  Jag ska testa orlys gellack snart. Ska bli kul att se hur den står sig mot det du berättat om Depend.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra att inläggen uppskattas :) Ska bli intressant att se vad du tycker om Orlys gellack. De kanske kan ha bättre hållbarhet än vad Depend har på mina naglar.

   Radera
 7. Intressant att läsa om hur det funkar bra med vanlig aceton. Har inte vågat använda det utan använder den removergel som Depend har. Tycker dock att den är lite mesig så borttagningen har varit riktigt tålamodskrävande ibland. Ska kanske våga mig på aceton, med massor av olja och handkräm efteråt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja glöm för guds skull inte olja och handkräm efter att ha använt aceton för annars mår naglarna inte bra alls! Men det är rätt svårt att glömma med med tanke på att naglarna och fingrarna blir helt vita :P

   Radera
 8. Intressant läsning! Vet du möjligtvis om man kan använda vanligt nagellack från andra märken på samma sätt med gellacket? För jag tyckte inte Gellacksfärgerna var så roliga så hade varit kul att få användning för sina vanliga nagellack men med samma behandling så att säga, tacksam för svar :)

  SvaraRadera
 9. Har haft stora problem med att få bort mitt gellack med deras olj-metod. Jag använde vanlig remover från depend (miljövänlig) som är oljigare än vanlig remover på samma sätt i 25 min, det fungerade helt perfekt! Nageln var superfin efteråt=D

  SvaraRadera