fredag 8 februari 2013

Holofredag: HITS - Atena

Då var det dags för Skimmerskuggans nästa holofredag igen och även om det är en av de mest roliga lackdagarna i veckan så är det verkligen inte kul att fotografera holografiska lack under den här årstiden. Hur jag än försöker så lyckas jag helt enkelt inte fånga den fantastiska holoeffekten. Jag vet inte om det enbart beror på ljuset men till stor del så är det nog så ändå. För när jag tycker att solen är framme och går ut på balkongen för att fotografera så visar inte lacken så många regnbågar som jag vet att de kan. Solens strålar är väl inte tillräckligt starka nu helt enkelt. Men jag kommer ändå att visa er halvdana bilder på ett lack som annars är helt fantastiskt. Jag får helt enkelt visa om er alla lack i sommar så ni får se det som jag ser.


I dagens holofredag är det ett lack från HITS som står på tur. Inget mindre än Atena från kollektionen No Olimpo. Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag tycker om historia och här har vi ju faktiskt ett annat lack som också har historiska referenser och precis som A-Englands Saint George även mytologiska. Alla lacken i No Olimpo-kollektionen är nämligen döpta efter grekisk mytologi och deras gudar. No Olimpo är faktiskt portugisiska för "på Olympia" som är en historisk plats i Grekland där man utförde antikens olympiska spel vart fjärde år för att hedra de grekiska gudarna. Atena som är det lack jag visar er idag är döpt efter vishetens och krigets gudinna. Ska vi prata lite om lacket Atena med kanske?Atena är ett rosa holografiskt lack med stark holoeffekt som jag tyvärr inte lyckats fånga speciellt bra på mina bilder. Formulan är rätt så skir och det gick åt tre lager för att få det opakt. Sen blev jag väldigt besviken när jag öppnade flaskan och penseln såg ut så här:


Det gjorde det ju inte direkt lätt att lacka snyggt med det om jag säger så. Men som tur är så är lacket otroligt fint så jag kan stå ut med en värdelös pensel. Får väl i värsta fall hälla över det i en annan flaska.

10 kommentarer:

 1. Jättesnyggt. Jag gillar verkligen No Olimpo lacken. Holoeffekten är så fin.
  Jag brukar frisera penseln med en nagelsax när de ser ut så där och klippa bort det värsta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillar dem med. Så fina :) Jag älskar att de finns i så starka färger. Tack för tipset, det ska jag testa!

   Radera
 2. Vilken galen pensel!! funkar kanske att klippa bort de spretande stråna?
  Håller med om det svåra med att fota hololack.....nybörjare som jag är ;)
  Gillar den starka tonen av rosa på detta lack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det som är det allra bästa med HITS-lacken tycker jag, de starka färgerna :D

   Radera
 3. Superfint! Synd på penseln dock. Jag måste klicka hem några Hits!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite tråkigt är det allt! Men någon gång åker man väl på en dålig pensel och med tanke på alla lack som jag har så är det konstigt att det inte har hänt tidigare :P

   Radera
 4. Läckert!! Men vad tråkigt med så dålig pensel, hoppas inte det gäller för alla Hits-lack.
  Och visst är ljuset hopplöst?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, mina andra HITS-lack har inte alls så dåliga penslar så det här var nog ett måndagsexemplar helt enkelt :)

   Radera
 5. Det här var super vackert! Vart går det att köpa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det snyggt? :) Jag köpte mitt hos Llarowe http://shop.llarowe.com/

   Radera