onsdag 6 februari 2013

Min resa mot starkare naglar med Gellack: Del 2 - Omlackning

Innan det här inlägget sätter igång så vill jag varna er lite för att det här kommer bli långt. Så på med läsglasögonen för nu kör vi!

Depends Gellack hade hunnit sitta på i ungefär en vecka innan det var dags för mig att fixa manikyren inför helgens Nail Art Sunday. Slutsatsen efter den manikyren är att Depends Gellack inte tycker om China Glazes Four Leaf Clover, inte ens lite faktiskt. Man kan säga att de två avskyr varandra. Vad menar jag då med det här? Jo när jag skulle ta bort min söndagsmanikyr så såg mina pekfingrar ut så här:

Vänster- och högerhand
Som ni kan se så har gellacket på pekfingrarna blivit rejält missfärgat, det syns dessutom inte lika tydligt på bilderna som i verkligheten. Mina pekfingernaglar var verkligen gula! Ni ser också att gellacket har släppt rätt  mycket på nageltipparna, speciellt på högerhanden. Det är säkert för att det är den handen som jag använder mest i och med att jag är högerhänt. Det stod i Depends bruksanvisningen till gellacken att man kunde lägga på ett nytt lager med topplack efter ungefär en vecka om man sliter mycket på naglarna. När de såg ut så här kändes det lite onödigt, inte bara på grund av missfärgningen utan också eftersom det hade slitits så mycket.

Tyvärr så har jag inte tagit några bilder under borttagningen för jag gjorde det sent i söndags och det var helt enkelt för mörkt för bra bilder. Jag lovar att jag kommer visa er borttagningen nästa gång istället. Men jag kan ju säga lite kort att jag ändå tyckte att borttagningen gick rätt smidigt. Hade på aceton i 20 minuter med hjälp av foliemetoden och det lossnade bra. Fick skrapa en del med träpinnen som kom med, men inte så mycket att jag skadade nageln.

Vad är då min första uppfattning av Depends Gellack efter lite mindre än en vecka? Jo, jag är på det hela riktigt nöjd. Appliceringen var smidig även om både bas- och topplacken är bra sega i formulan. Det är verkligen häftigt hur snabbt det torkar med hjälp av LED-lampan. Lukten då? Det är en annan femma, båda lacken luktar fruktansvärt illa. Jag kan inte placera lukten men den är inget trevligt, det är ett som är säkert. Däremot så tycker jag att det är värt att stå ut med den för lacket är faktiskt riktigt bra.


Mina naglar känns verkligen förstärkta och jag har lyckats jobba en hel arbetsvecka utan att ta sönder en enda nagel vilket aldrig skulle ha skett med bara topplack. För trots att lacket inte höll ens en vecka så är jag ändå nöjd. Ett Gellack Bas eller Topp kostar ju faktiskt bara 69 kronor på Kicks vilket är lika mycket som deras vanliga baslack som jag vanligtvis använder och då håller det här längre och kommer därför troligtvis även att räcka längre.

Om det här kommer vara sättet för mig att få längre naglar återstår att se. De har ju inte hunnit växa ut direkt på bara en vecka, men de är hela i alla fall.

Så då går vi vidare till nästa applicering. Den här gången har jag testat att bara lägga på topplacket då jag läste någonstans att det ska underlätta borttagningen. Kanske sitter inte lacket lika bra då heller. Egentligen kunde jag lika väl ha tagit både bas- och topplack eftersom det ändå gick att få bort hyfsat smidigt men det här är ju ett experiment och jag vill därför testa olika metoder.


Efter applicering med enbart två lager topplack så såg det ut så här:


Det är svårt att se på bilden och lättare i verkligheten men kan ni se att mina naglar börjar se friskare ut? Man kan se att de är ljusare och lite gula i färgen i topparna men att de ungefär på mitten börjar få en mer rosa och hälsosam färg. Hurra! Kan det betyda att mitt engagemang med daglig inoljning faktiskt börjar ge resultat. Kan knappt vänta tills allt det ljusa fula är bortväxt och hela nageln ser frisk och välmående ut!

9 kommentarer:

 1. Jag tog också bort mitt gellack för första gången häromdagen och jag tyckte jag skrapade sönder halva nageln då, efter att ha haft aceton på i 15 min.
  Jag kanske ska prova 20 min nästa gång då, funkar inte det får jag nog skippa gellacket. ska bli kul att läsa hur det gick med bara topplacket på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja inte vill man skrapa sönder nageln inte. Har en uppdatering på gång om hur det är med bara topplack, borde dyka upp på bloggen snart :D

   Radera
 2. Såg verkligen sådär ut efter en vecka, men å andra sidan är det ju bättre att gelet slits än din nagel! Tror att ju starkare din egen nagel kommer att bli desto bättre kommer även gelen hålla då den inte belastas lika mycket om det finns en starkare grund. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, så tänker jag med. Jag lackar hellre om ofta och nagellacket tar stryk istället för att mina naglar ska bli skadade :)

   Radera
 3. Ska bli spännande att följa din utveckling!

  SvaraRadera
 4. Oj vad gellacket slitits hårt! Men som Gelic säger, heller lacket än dina naglar! Jag ser var du menar med att naglarna börjar se friskare ut länge in och jag har upplevt det sammma på mina egna naglar. Dessutom började jag efter 4 veckor med intensivoljning upptäcka att naglebädden vuxit sig längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag följer ju din nagelvårdsresa med spänning med :) Visst är det kul när man börjar se resultat. Nu håller jag alla fingrar och tår jag har för att mina ska sluta skiva sig när den friska delen har växt ut helt :D

   Radera
  2. Jag tycker redan jag börjat märka att naglarna skivar sig mycket mindre. Fast som du säger så ser man ju tydligast resultat när den friska delen fått växa ut.

   Radera