fredag 1 mars 2013

Holofredag: Glitter Gal - Crushed Ego

När det här skrivs, ett par dagar i förväg, så är det vår ute! Solen skiner, det är fåglar som kvittrar och du kan riktigt höra hur det droppar och porlar när snön smälter bort. Det är fortfarande lite kallt men solen värmer gott och det är bara så skönt ute! Låter jag exalterad? Bra, för det är jag! Jag längtar något oerhört till att det ska bli vår på riktigt och idag känns det som att vi går mot rätt håll. De säger att Vasaloppshelgen är den sista vinterhelgen på året och det är ju nu i helgen så det bådar gott. Hoppas, hoppas att det är vår på min födelsedag om några veckor. 

Nog tjatat om våren vad jag egentligen vill komma till är att när solen sken häromdagen så lackade jag snabbt om och sprang ut på balkongen med kameran i högsta hugg för att kunna vara med på Skimmerskuggans holofredag. Den här gången med det andra Glitter Gal-lacket som jag köpte hos Nailmail i november förra året, inget mindra än Crushed Ego.


Låt mig börja med att säga att det här lacket är så otroligt snyggt! Jag älskar det! Det är lila och holografiskt så vad kan man inte gilla med det. Formulan finns det inget att klaga på, det räckte med två lager för att lacket skulle bli opakt. Det ger dessutom jättefina regnbågar i solen. Ett annat plus är Glitter Gals nya större flaska som jag tycker är riktigt snygg. 
Men det finns ett par nackdelar med lacket, borsten är enligt mig alldeles för liten, lacket förlorar mycket av sina holografiska egenskaper om du har på topplack och det missfärgar. Kanske inte vanliga naglar men mitt gellack fick ta emot en massa stryk. Titta på sista bilden så förstår ni vad jag menar. Annars ett kanonsnyggt lack och trots dennes mindre bra sidor så älskar jag det som sagt. Så här såg gellacket ut när jag tog bort Crushed Ego, tjusigt värre. 


Translation: When this is being written, a couple of days on before hand, it's spring outside! The sun is shining, the birds are singing and you can here the snow melt away. It's still a bit cold but the sun is keeping you warm and it's really nice outside. Do I sound excited? Good, because I am! I'm longing for the spring more than I cal tell and it feels really good to realize that it's going in the right direction.

Enough said about spring, what I wanted to say is that when the sun was shining the other day I quickly changed my nail polish, grabed my camera and ran out on my balcony to be able to take part in this weeks Holo Friday. This time with my second Glitter Gal that I bought from Nailmail in November last year. I'm talking about Crushed Ego.

This polish is so incredibly gorgeous! I love it! It's purple and holographic so what could you possibly not like about it. There's nothing to complain about when it comes to the formula, it was enough with two coats for the polish to get opaque and it makes beautiful rainbows in the sun. Also on the plus side is Glitter Gals new larger bottle that I find really good-looking.

But it has some down sides too, the brush is too small for my taste, the polish lose a lot of its holographic qualities if you put topcoat over it and it discolorize. Maybe not your natural nails but my gellac took some pretty hard beating. Check out the last picture and you will understand what I mean. Otherwise this is a awesome polish and I love it!

18 kommentarer:

 1. Crushed Ego ser fin ut! Jag tror dock jag har tillräckligt många lila holos (jag vet, jag är galen!) för att klara mig utan detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag önskar att jag tyckte att jag hade för många lila holos, eller lila lack överhuvudtaget för den delen :P

   Radera
 2. Jösses vilken missfärgning! Lacket ser väldigt fint ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja helt sjukt, och då hade jag bara på lacket för att fotografera det och sen åkte det av direkt.

   Radera
 3. Jag bytte till mig detta och det är såå fint.
  Vad tråkigt att det missfärgade dina gelnaglar så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen hur fint som helst :)

   Radera
 4. Det är en trevlig lila. Jag är inte så imponerad av Glitter Glas lack idag, när man har fler märken att välja på men jag minns ändå min första beställning från Australien och hur glad jag var över att få hem färgglada hololack. Tack och lov att tiden med holotorka är över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja holoutbudet är ju riktigt bra numera :) Visst är det underbart med sol! Den har varit framme hela veckan nu och jag känner verkligen hur all energi kommer tillbaka.

   Radera
 5. Jisses, det är nog bland den värsta missfärgningen jag sett tror jag! Hur räddade du det, eller gick det ens att rädda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur var så var det bara gellacket som blev missfärgat och när jag hade tagit bort det så såg naglarna ut som vanligt igen.

   Radera
 6. Ajdå, ingen rolig missfärgning :/ synd på ett fint lack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej missfärgningar är inget kul alls :(

   Radera
 7. Jag är inte ett stort fan av varken lila eller holo, men det här såg fint ut. Tråkigt med missfärgningen, fast det var väl bara gellacket, hur ser den naturliga nageln ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina naturliga naglar klarade sig alldeles utmärkt som tur är :)

   Radera
 8. Oj! Vilken missfärgning! Jag hoppas det bara är gellacket som blivit missfärgat och inte naglarna. Lacket är jättesnyggt men jag vet inte om jag skulle våga testa.

  Så långa dina naglar har hunnit blir nu förresten. Det verkar som om gellackningen skyddar dom ordentligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej tack och lov så var det bara gellacket. Förhoppningsvis så var det här en engångshändelse och inget som lacket tänker fortsätta att göra.

   Ja, visst har de blivit långa :D Så kul! Har fått fila ner ett par nu dock men det kommer man nog inte ifrån trots gellack.

   Radera
 9. Nämen hjälp, vilken missfärgning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man lugnt säga, tur att det bara var gellacket och inte naglarna.

   Radera