fredag 30 november 2012

S: A-England - Saint George

Då var det fredag igen, hjälp vad tiden går fort, och det är därmed dags att vara med i holofredag igen. Även denna gången med ett lack från A-England men från deras kollektion The Legends. Detta lacket heter Saint George och precis som med Lady of the Lake så finns det självklart även en berättelse kring denna person. Enligt legenden Saint George och draken (Dragon är ett annat A-England namn från samma kollektion) var Saint George en romersk soldat som likt många andra sagor och legender räddar prinsessan från den elaka draken. Det som däremot skiljer sig från andra sagor är att Saint George först fångar in draken och säger till byborna att han enbart kommer att döda den om de går med på att konvertera till kristendomen och döpa sig, smart drag eller hur?


Svärdet som Saint George dödar draken med kallas för Ascalon (ytterligare ett lack från A-England) och det var också efter detta svärd som Winston Churchill valde att döpa sitt privata plan under andra världskriget, detta eftersom Saint George är Englands skyddshelgon. Så ni ser, precis som jag sa förra fredagen har A-England verkligen tänkt igenom namnen på deras lack och jag älskar verkligen den idéen. Okej, vi kanske ska gå vidare till just nagellacket Saint George, men visst är det roligt med historia?


Nagellacket Saint George är ett tealfärgat holografiskt lack med splittrad holografisk effekt. Precis som med Lady of the Lake så är inte lacket någon vidare stark holografiskt men det här lacket är så otroligt vackert trots detta. Jag drunknar i den djupa färgen, det är bara så fint!


Formulan är fantastisk och lacket täcker helt på enbart ett lager, hurra! Alla bilder ni ser är med just ett lager och utan topplack.


Det här lacket har snabbt klättrat upp till att bli en klar favorit och jag kommer definitivt att använda det många gånger igen, framför allt den 23 april då England firar sin nationaldag och hedrar sitt skyddshelgon. Vilket bra sätt att hylla någon på genom att bära dennes namne på naglarna!1 kommentar:

  1. St George är ett väldigt vackert om än diskret hololack:)

    SvaraRadera