söndag 12 maj 2013

Nail Art Sunday: Tie Dye Gradient

Idag är det Nail Art Sunday hos Lelack och som jag har saknat denna dag, äntligen kan jag vara med igen. Om jag har förstått det rätt så är veckans tema Gräsliga veckan vilket Lela även har haft hela veckan på sin blogg. Jag gjorde egentligen en chansning och ville testa ett av lacken jag köpte på Sephora till veckans Nail Art för jag hade mina misstankar om att det här kanske inte skulle bli så bra.

Today it's Nail Art Sunday at Lelack's and I've been longing for this day so much, finally I can take part in it again. If I haven't misstaken the theme for this week is Hideous Week which Lela has had on her blog all week long. I took a chance and wanted to try on of the polishes I bought on Sephora for Nail Art Sunday and I had my suspicions that this wouldn't turn out that great.


Lacket jag pratar om heter Tie Dye och ska användas över ett annat lack för att skapa en batikeffekt eller som vi nagelnördar kallar det, gradient. Jag var så klart tvungen att köpa det här lacket för att testa hur det fungerade även om jag hade på känn att resultatet kunde bli så där.

The polish I'm talking about is called Tie Dye and should be used over another polish to create a tie dye effect or as we polish neards call it, gradient. Of course I had to buy this polish and try it how it worked even if I were pretty sure that the result wouldn't be that good.


Jag valde att testa över gårdagens lack Jungle Queen och även om det inte är den bästa gradienten jag har gjort så blev resultatet ändå inte så illa som jag hade trott att det skulle bli. 

I chose to try this over the polish from yesterday Jungle Queen and even if it's not the best gradient I've done the result actually became better than I thought it would.Visst det blir inte som när man svampar och färgerna glider ihop snyggare utan här blir det mer randigt, ännu randigare än vad det ser ut som på bilderna faktiskt. Men om man vill ha något extra på naglarna någon dag när man inte har så mycket tid så är ju det här lacket perfekt.

Sure, it's not the same as if you use a sponge where the colors mix together better. Here the result is more stripey, even more stripey than on the pictures. But if you want something extra on your nails some day and don't have a lot of time this polish is perfect.


Det är ett väldigt tunt, bläckfärgat lack och man får göra lager på lager för att få så stor effekt som möjligt. För varje lager man målar på så blir det ytterligare lite mörkare färg. Så det gäller att inte måla över hela nageln under varje lager för då blir ju också hela nageln mörk.

This is a very thin, inky polish and you have to do layer on layer to get a good effect. For every coat you do you get a darker color. So if you paint over your whole nail with every coat you do the whole nail will get dark.Vad tycker ni, platsar den här Nail Arten under Gräsliga Veckan eller är det här ett lack ni skulle vilja testa själva?

What do you think, does this mani fit for Hideous Week or is this a polish you would like to try for yourselves?

16 kommentarer:

 1. Nej det passar inte alls till Gräsliga Veckan tycker jag iaf. Så illa är det inte, man kan ana gradienten, men visst du kan säkert få det ännu snyggare med svampar...:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det blev faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig :)

   Radera
 2. Nej du, den där passar inte in i dagens tema! Jag tycker det blev riktigt bra. Och jag har då sett betydligt värre varianter. Jag lovar.

  SvaraRadera
 3. Får nog hålla med föregående skribenter att detta nog inte passar sig riktigt idag;) Imponerad över att ett lack kan få till den typen gradient. Visst kan man med en svamp få övergångarna lite mjukare men att det över huvud taget fungerar tyckte jag var häftigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är också imponerad måste jag säga. Ska bli kul att testa det över andra färger. Kan tänka mig att det är snyggt över ljusblått.

   Radera
 4. This is pretty interesting polish.

  SvaraRadera
 5. Helt klart passar det ju inte in i Gräsliga veckan. Tycker att effekten blev jätteläcker,och det är kul att det finns något märke som har lyckats. Att svampa på det kanske kan få gradienten att bli mjukare,men det var snyggt det här med :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag inte ens tänkt på, att jag skulle kunna testa att svampa över det här lacket. Det måste jag testa :)

   Radera
 6. Det här var faktiskt coolt! Jag förstår att du köpte det, om man är samlare och nörd så vill man ju prova liksom :) Och även om de inte blev lika snyggt som om du hade svampat så är det ju ändå ett coolt lack. Och om man svampar använder man oftast två färgade lack som man vill koppla ihop, men med denna variant så behöver man ju bara ett färgat lack (om jag förstått det hela rätt?) och det kan ju vara en fördel också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja inte kunde jag låta det här lacket få stanna kvar i butiken. Speciellt eftersom jag aldrig hade hört talas om något liknande förut.

   Radera
 7. Nä, detta passar inte in, fast du valde ju grönt och gräs är ju grönt... hahah.

  Jag gillar idéen. Alla har inte tid/lust att sitta med svamp och då är detta ett kul alternativ! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, smart! Jag kör på gräsfärgen helt enkelt :)

   Radera
 8. Häftigt lack. Har jag aldrig hört om tidigare. Fast din manikyr blev ju verkligen inte gräslig, ja förutom den våriga gröna gräsfärgen då kanske. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det här var en nyhet för mig med :)

   Radera