söndag 7 april 2013

Nail Art Sunday: Rhinestone Cotillion Mani

I sommar ska min mamma gå på bal och hon har frågat om jag kunde tänka mig att fixa hennes naglar när det är dags. Självklart vill jag göra det och vi tänkte att det snyggaste vore att på något sätt matcha naglarna till klänningen men utan att det blir för mycket. Mammas klänning är enkelt svart och hon ska komplettera den med strassmycken, så jag har suttit och klurat lite och kommit fram till att jag skulle vilja testa att göra något som påminner både om klänningen och hennes smycken. Så mitt bidrag till Lelacks Nail Art Sunday den här veckan blir även ett bidrag till min mammas eventuella balmanikyr.

This summer my mom is going to a cotillion and she asked me if I could help her with her nails. Of course I want to do that and we thought about doing a mani that matches her dress without making it too much of a match. Her dress is a simple black one and she will be wearing rhinestone jewerly with it, so I've been thinking back and forth and decided that I want to try to do something that reminds both of her dress and her jewelry. So my entry for Lelack's Nail Art Sunday this week is also a contribution to my mom's cotillion mani.

Följande lack har jag använt mig av:
I've used the following polishes:

A-England - Camelot & Essie - Beyond Cosy
Sen har jag även använt mig av striping tape för att få raka linjer till Essie-lacket och silvriga rhinestones för att få manikyren att påminna ännu mer om strassmyckena.

I've also used striping tape to get straight lines for the Essie polish and silver rhinestones to get the mani to look even more like the rhinestone jewelry.
Jag började med att måla hela naglarna svarta, sedan när det hade torkat så satte jag dit striping tape så att det bildades ett litet rakt fällt över hela nageln som jag sedan fyllde med Beyond Cosy. Jag drog bort tejpen och satte sedan dit fyra rhinestones på varje nagel intill den silvriga randen och avslutade allt med ett lager topplack.

I started off by painting my whole nails black, then when they were dry I put on striping tape to create a straight line that went over the whole nail that I filled with Beyond Cosy. Then I took the tape off and put four rhinestones onto every nail right next to the silver line and finished with one coat of topcoat.Det var riktigt pilligt att få dit stenarna så som jag ville. Jag vet inte hur många jag har slungat iväg tvärsöver rummet eftersom jag tryckte för hårt med min lilla pincett, men till slut så satt alla på plats i alla fall, och jag är jättenöjd med resultatet. Jag tycker att det blev festligt och snyggt utan att bli för mycket, eller vad tycker ni? 

It was really tricky to get the rhinestones as I wanted. I don't know how many I managed to shot across the room when I pushed to hard with my little tweezer, but eventually I got them all in place and I'm really pleased with the result. I think it looks festive and great without being too much, or what do you think?

23 kommentarer:

 1. Tycker det blev jättebra! Kommer vara fint till en svart klänning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Jag tror också att det kan bli snyggt.

   Radera
 2. Riktigt snyggt och läckert, det kommer passa utmärkt till en svart klänning. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja jag tror det med. Jag skulle tro att mamma tycker att det sticker ut lite för mycket men man skulle ju kunna använda den här designen som en accentnagel om inte annat :)

   Radera
 3. Verkligen jätte snyggt! Precis som du säger, festligt men inte för mycket. ;)

  SvaraRadera
 4. Jättefint! Det kommer nog passa alldeles utmärkt till klänningen. :)

  SvaraRadera
 5. Så roligt att ha ett så festligt tillfälle att gå och klura ut maikyrer till :) Det var ett väldigt stilig manikyr, fint men samtidigt med lite attityd, det blir nog jättefint till klänningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det verkligen :) Vet inte hur många gånger jag har kommit på mig själv med att fundera på olika designer under veckan. Är det då man kan vara säker på att man är nagelnörd? ;)

   Radera
 6. Skitsnyggt:) Och de var onekligen lika våra manikyrer idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Haha, ja det går inte undgå att vi har väldigt bra smak båda två ;)

   Radera
 7. Snygg design! Den är läcker men inte för in your face vilket jag tänker mig passar bra på en bal. Hoppas hon blir nöjd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej precis. Jag ville att det skulle vara häftigt men ändå inte för mycket :)

   Radera
 8. Åh vad snyggt, de naglarna skulle jag kunna ha vilken dag som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trivdes verkligen med det under de tio minuterna det fick sitta kvar. Sedan var det dags att åka till jobbet och då får ju inget lack sitta på :(

   Radera
 9. I think is a wonderful look! Your mum should be very happy with nails like these.
  A quick tip I learnt for placing rhinestones easily: use a dotting tool (can be a toothpick too) and damp the tip into a little water, then it can pick the rhinestones as if it was a magnet! It always works for me, hope that helps you.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you! And thank you for your tip! I will definitely try that next time I'm using rhinestones :D

   Radera
 10. Jättesnyggt! Jag tycker det skulle passa alldeles utmärkt på en bal. Själv använder jag mig en sån där "plocka upp strass-penna" som jag köpt på Norway Nails.

  SvaraRadera
 11. Läckert! Kommer nog passa perfekt till klänningen!

  SvaraRadera
 12. Skitsnyggt, tror verkligen att det skulle passa till en svart klänning också. Matcha, men ändå sticka ut lite.

  SvaraRadera