torsdag 28 februari 2013

OPI - The Impossibe

Dags för det sista Liquid Sand-lacket ut OPI's Mariah Carey-kollektion. Det har blivit mycket OPI de senaste dagarna och jag slänger därför in ett annat lack imorgon så att det blir ett litet avbrott. För ni vet väl vad det är för dag imorgon? Sen efter det så tänkte jag att ni skulle få se de resterade lacken, de så kallade studionyanserna. Det är i alla fall min plan men det är möjligt att jag får för mig något annat helt plötsligt, ni lär ju märka hur det blir.

The Impossible är ett rödrosa jellylack med hexagont glitter samt stjärnglitter. Det torkar matt precis som de andra Liquid Sand-lacken men av alla fyra så är det nog The Impossible som får minst struktur när det har torkat. Formulan är precis som med de andra lacken, lite skir men ändå lättlackad. På bilderna har jag tre tunna lager men det hade nog kunnat räcka med två flödigare lager. Det är klurigt att få upp stjärnglittret men jag vände min flaska upp och ner en liten stund innan varje lager och då gick det lättare. Det som irriterar mig lite däremot är att stjärnglittret viks i ändarna och det sticker då upp vassa bitar ur lacket och eftersom man inte ska ha topplack över det här lacket så finns det inget att göra åt det.




När jag bara hade sett flaskorna så trodde jag att det här skulle vara det lacket jag tyckte minst om men jag måste faktiskt säga att jag tycker om det riktigt mycket. Det är jättefint! Färgen är annorlunda från mina andra lack och jag har kanske bara ett lack till med stjärnor.



Här kommer den sista jämförelsen med mellan lacken utan och med topplack. Det här lacket är riktigt snyggt både med och utan topplack och lite liknande mina känslor för Stay the Night så kan jag inte riktigt bestämma mig för vilken variant jag gillar bäst med det här heller. En klar fördel med topplacket är att stjärnornas kanter försvinner och du slipper riva dig på lacken plus att mikroglittret blir mer framträdande  men jag gillar den nedtonade färgen som lacket får utan topplack. Det är fint med vilken variant som helst helt enkelt.



Translation: Now it's time for the last Liquid Sand polish from OPI's Mariah Carey collection. It has been a lot of OPI the last days and because of that I'm going to show you another polish tomorrow as a small break. You know which day it is tomorrow don't you? After that I'm going to show you the rest of the polishes, the ones called the Studio Shades. That's my plan but it's possible that I will change my mind as I go along.

The Impossible is a pink redish jelly with hex glitter as well as star glitter. It dries matte just like the other Liquid Sand polishes but of the four The Impossible is probably the one who gets least texture as it dries. The formula is like with the others, a bit sheer but still easy used. On the photos I'm wearing three thin layers but it might have been enough with two thicker layers. It's a bit tricky to pick up the star glitters but I turned my bottle upsidedown for a while before every layer and then it was easier. What bothers me though is that the star glitter tends to fold and the ends of them sticks up through the polish and since you can't use topcoat over you can't really do anything about it.

When I only had seen the bottles I thought that this one would be the one I liked the least out of the four Liquid Sands but I have to say that I actually like this one a lot. It's truly beautiful. The color is different from my other polishes and I think that I only have one other polish with stars. As with Stay the Night I can't decide if I like the polish better with or without topcoat. It has positive sides with both finishes.

onsdag 27 februari 2013

OPI - Can't Let Go

Då går vi vidare till det tredje och näst sista lacket innan jag ska gå vidare med studiolacken ur OPI's Mariah Carey-kollektion. Idag är det dags för den lila varianten av de fyra Liquid Sand-lacken. 



Can't Let Go som det här lacket heter är som jag sa tidigare och som ni ser på bilderna ett lila lack med hexagont glitter i samma nyans. Glittret förblir blankt även att resten av lacket torkar matt. Formulan på det här liknar de andra två, rätt skirt i början med bygger på bra. Däremot märker jag nu när jag fick in bilderna i datorn att jag har minst ett lager för lite på mina naglar. På bilderna är det två och jag hade definitivt behövt i alla fall ett till.





Jämförelse av lacken med och utan topplack ska ni få se med så klart och trots att glittret syns mer med topplack så tycker jag bättre om det här lacket som det är. Jag gillar den lite dämpade lila färgen som det får när det är matt.


Translation: Lets move on with the third and second to the last polish before I move on to the Mariah Carey studio shades. Today it's time for the purple version of the four Liquid Sand polishes.

Can't Let Go which is the name of this polish is just like I said and as you can see on the pictures a purple polish with hex glitter in the same shade. The glitter stays shiny when the rest of the polish turnes matte. The polish's formula is similar to the other two, pretty sheer in the beginning but builds up well. But I noticed when I put these pictures in my computer that I have too few layers on. On the pictures I'm wearing two but I need at least one more. 


I will show you comparison between the polish with and without topcoat and even though the glitter is more visible with topcoat I like the matte version better. I like the soften purple shade it gets without topcoat.

tisdag 26 februari 2013

OPI - Stay the Night

Som ni kommer att märka under den här veckan så kommer det att visas en hel del OPI på bloggen. Jag är nämligen lite trött på att jag aldrig slutför och visa er hela kollektioner, så det är mitt mål med den här veckan och jag tänkte därför börja med Mariah Carey-kollektionen som ni säkert redan har listat ut. Jag kanske kommer bryta av någon dag med ett annat lack för att det inte ska bli alldeles för tjatigt. Igår fick ni alltså se Get Your Number och idag är det dags för ett annat Liquid Sand-lack, nämligen Stay the Night.


Stay the Night är ett svart lack med rosa glitter i och precis som de andra Liquid Sand-lacken så torkar det till en matt finish med skrovlig yta. Formulan var skirt precis som med Get Your Number som ni fick se igår men jag upplevde ändå att det här byggdes upp bättre för varje lager och lättlackat var det med. På bilderna har jag tre lager vilket i och för sig är ett mer än vad jag hade med Get Your Number. 



Med det här lacket så är jag väldigt kluven. Jag gillar det som det är med sin matta finish, det påminner om glödande lava och ser rätt häftigt ut, men jag gillar det också med topplack när glittret verkligen kommer fram. Vad jag inte kan bestämma mig för är vilken variant som är snyggast. Med topplack kanske..., eller utan? Hm, jag vet faktiskt inte.



Visar ett par jämförelser mellan med och utan topplack idag med. Vilken variant föredrar ni?


Translation: As you probably will notice in the blog during this coming week there will be a lot of OPI swatches. The reason for this is that I'm pretty tired of me never being able to show you complete collections. So that's what I'm going to do this week and I'm starting with the Mariah Carey collection as I'm sure you already figured out. Yesterday I showed you Get Your Number and today it's time for another Liquid Sand polish and that's Stay the Night.

Stay the Night is a black polish with pink glitter and just like the other Liquid Sand polishes it dries matte with a rugged surface. The formula is sheer like Get Your Number but I think that this build up better after every layer. It was easy to use too. On the pictures I'm wearing three layers.

I'm a bit torned when it comes to this polish. I like it matte, it reminds me a bit of smoldering lava which is really cool but I like it with topcoat a lot too because then the glitter really pops out. I can't decide which version is the best one. With topcoat perhaps...or without! I don't know. What do you think?

måndag 25 februari 2013

OPI - Get Your Number

Jag är sen med att visa OPI's Liquid Sand-lack jag vet, ni har sett dem säkert tusentals gånger vid det här laget på alla möjliga olika nagelbloggar. Men det hindrar inte mig från att visa dem här heller. Liquid Sand innebär att lacken torkar med en matt sandliknande struktur. Jag ska ärligt säga att jag var skeptisk till Liquid Sand-lackens finish då jag tidigare inte har varit speciellt förtjust i struktur lack. Jag vill att mina naglar ska vara släta och högglansiga. Det blev inte så många bilder idag heller för min kamera tappade allt som kan kalla fokus och kontroll när den ställdes inför det här lacket. Ni får helt enkelt titta på de som blev minst ofokuserade. Vill ni se felfria bilder av lacket så kan ni titta in hos Nailtastic med.


Get Your Number är alltså ett utav fyra liquid sand-lack som släpptes med OPI's Mariah Carey-kollektion som kom ut nu i början av året. Kollektionen är uppdelad i två grupper med fyra lack i varje, den ena gruppen kallas för studionyanser och den andra för scennyanser. Get Your Number ingår tillsammans med de tre andra liquid-lacken i scennyanser. 

Get Your Number är i alla fall ett blått lack med prismatiskt hologlitter. Lacket är skirt och det blir viss VNL. På bilderna har jag två lager men det hade nog inte skadat med ett tredje. Lacket torkar långsammare än andra OPI-lack och det tar en stund innan det blir matt men det kan också bero på att jag är bortskämd med att använda Seche Vite och på de här lacken så ska du inte ha topplack.




Jag måste faktiskt erkänna att jag tyckte om lacket riktigt mycket. Jag var helt säker på att jag skulle irritera mig på den sträva ytan men det gör jag inte, visst det känns annorlunda och lite konstigt men det är absolut inte irriterande. Jag tänkte att jag skulle visa er hur lacket ser ut med topplack också sida vid sida med hur det ser ut utan så att ni ska kunna se skillnaderna.


Som ni kan se så är det rätt stor skillnad i färg och med topplack får lacket lite mer djup men jag måste ändå erkänna att jag fördrar det utan topplack. Det hade jag aldrig kunnat tro att jag skulle göra.

Translation: I know that I'm late showing you OPI's Liquid Sand polishes, you have probably seen them a thousand times by now on different polish blogs. But that doesn't mean that I'm not going to show you them as well. I have to tell you that I was skeptic about the Liquid Sand finish because I usually don't like structure polishes. I won't show you a lot of pictures today because my camera had a lot of troubles to focus on my nails so I will just show you the best ones. For perfect pictures visit Nailtastic.

Get Your Number is a blue polish with prismatic holo glitters. The polish is sheer and there is some VNL. I have two layers on the pictures but it wouldn't hurt with a third one. The polish dries a bit slower than other OPIs and it takes some time for it to get matte but it can also be because I'm used to using Seche Vite.

I'm actually surprised myself when I tell you that I prefered the matte version of Get Your Number even though it has more deep and color together with topcoat. Even the structur of it doesn't bother me although it feels different from what I'm used to. 

söndag 24 februari 2013

Nail Art Sunday: Jeffrey Campbell

Förra veckans Nail Art tema hos Lelack var som ni vet Converse och jag tänkte fortsätta på skospåret. Förra veckan fick jag nämligen hem mina extremt efterlängtade Jeffrey Campbell-pumps och de är så otroligt snygga och direkt när jag höll skorna i mina händer så tänkte jag att det här hade kunnat bli ett roligt mönster på naglarna. Sagt och gjort, idag åkte mina dotting tools fram och här har ni resultatet men först en bild på skorna så att ni får se var min inspiration kom ifrån.


Jag använde mig som sagt av mina dotting tools och gjorde prickar med hjälp av följande lack från Different Dimensions Ditz, Gnarly, Whatever och Totally. Skorna är ju täckta med små stenar i olika mönster och det var det jag försökte efterapa på mina naglar. 



Resultatet blev väl helt okej. Det är inget wow men inte fult heller. Det hade varit snyggare att göra mönstret på någonting större så att man hade fått med mer än en design. Men naglarna är ju inte speciellt stora så såhär fick det bli. Jag tycker om det men hade nog föredragit naglar som liknar varandra med. Vad tycker ni?



Translation: Last weeks at Lelack the Nail Art theme was as you know Converse and I'm continuing the shoe theme today. Because last week my very anticipated Jeffrey Campell shoes arrived and they are so gorgeous and from the moment I hold them in my hands I thought that this is a pattern that would look fun on my nails. So said and done, today I took out my dotting tools and here's the result but first a picture of the shoes so you can see where my inspiration came from. 

As I said I used my dotting tools and made the dots with following polishes från Different Dimension, Ditz, Gnarly, Whatever and Totally. The shoes are covered in small rhinestones in different patterns and that's what I tried to create on my nails as well.

The result turned out alright. It's not wow but neither ugly. It would have turned out better if I made the patterns on something larger so that it would have fitted more than one design. But my nails aren't that big so this is how it hade to be done. I like it but I would have prefered the nails to look more similar. What do you think?

lördag 23 februari 2013

Different Dimension - Spencer

Har ni tröttnat på Different Dimension-lacken än? Hoppas inte det för här kommer ett till. Den här gången från Pretty Little Liars-kollektionen. Eller ja, den kallas inte för Pretty Little Liars och det har säkert med copyright att göra men jag kommer kalla den för det i alla fall. För er som inte har sett Pretty Little Liars så är det en ungdomsserie med rätt mycket spänning och väldigt många cliffhangers. Jag älskar ungdomsserier! Det finns fyra lack i den här kollektionen och de är alla döpta efter seriens fyra huvudkaraktärer. Idag tänkte jag visa er Spencer.



Spencer är ett rött glitterlack med mikroglitter i rött, svart och silverholo. Formulan är lite skum, den är lite trög men samtidigt så pass tunn att det rinner ner lite i nagelbanden på sidorna. Eller så är det att glittret blir tungt och därför glider ner, jag vet inte men jag har inte upplevt den här kombinationen med något lack innan. Så det krävs lite städning efter lackning men det var ändå inte så att jag irriterade mig på det.




Det är fullständigt omöjligt att fånga på bild hur vackert det här lacket faktiskt är i verkligheten. Det är så glittrigt! Jag var på utbildning i jobbet igår och kunde se hur fleras blickar fastnade vid mina naglar vid några tillfällen. Det här lacket sticker nämligen ut och det är så himla fint!





fredag 22 februari 2013

Holofredag: Zoya - Aurora

Jag ljög visst förra veckan när jag sa att mina holografiska lack i arkivet var slut för nu hittade jag faktiskt ett, så idag blir det holofredag trots allt. Visserligen är lacket från en julkollektion men vad gör det när lacket är så här vackert. Jag bryr mig egentligen inte ett dugg om vilken säsong ett lack hör till utan jag kör på det som jag är sugen på för stunden och Zoyas Aurora som ni ska få se idag är ett lack som man inte kan vara trött på någon gång om året. Jag lovar! Lacket släpptes med Zoyas julkollektion Ornate julen 2012 och jag älskar verkligen den kollektionen, den är så bra sammansatt.



Aurora är ett lila holografiskt lack med grovt holo i, det bildas inga regnbågar utan det är ett scattered holo. Vackert är det oavsett. Formulan är något tunn och det behövdes tre lager för att få det opakt och det torkar väldigt glansigt och fint. Torkar snabbt gör det också.




 Tycker ni att jullack bör användas vid jul eller kan ni använda dem året om?

Translation: Apparently I lied last week when I told you that I didn't have any holographic polishes in my photo archive because now I found one. So today I can join Holo Friday after all. The polish is from a holiday collection but that doesn't matter when the polish is as beautiful as this. To be honest I don't care at all which season a polish belongs to, I wear whatever I feel like for the moment and Zoya's Aurora which I'm showing you today is a polish you can't get enough of no matter the time of the year. I promise you! The polish was released with Zoya's christmas collection Ornate 2012 and I really love this collection, it's put together so well.

Aurora is a purple holographic polish with rough holo in it, it doesn't create rainbows because this is a scattered holo. It's gorgeous no matter what. The formula is some what thin and it takes three layers to make it opaque and it dries very shiny and beautiful. It dries fast as well.

What do you think? Do Christmas polishes belong to Christmas or can you wear them all year around?

torsdag 21 februari 2013

Different Dimension - Whatever

Jag fortsätter med swatches på mina nya indie-lack från Different Dimension med att visa er det lila lacket ur kollektionen 80's Baby idag. Jag måste säga att jag känner mig väldigt bekväm i de här lacken så här långt. De är verkligen jättefina!



Whatever är alltså, precis som Gnarly som ni fick se igår, ett neonlack med scattered holo. Jag hann inte fotografera det här lacket när det var dagsljus ute och min kamera visar därför inte lacket riktigt så starkt lila som det faktiskt är. Det är mer neon än bilderna men inte alls så mycket som Gnarly. Formulan är precis lika bra som dess gröna motsvarighet.





Translation: Today I will continue my swatches of my new indie polishes from Different Dimensions by showing you the purple polish from the collection 80's Baby. I have to say that I feel very comfortable in all of these polishes so far. They are truly great!

Whatever is, just like Gnarly that I should you yesterday, a neon polish with scattered holo. I didn't have the time to photograph this polish while it still was daylight outside so my camera wasn't able to capture exactly how bright purple this polish really is. It's more neon then on the pictures but not as much as Gnarly was. The formula was just as good as with the green version of the polish.

Giveaway hos Nail Lacquer Love

Söta Emma som driver bloggen Nail Lacquer Love har satt ihop en fantastiskt fin giveaway där du har chansen att vinna något av följande paket:



Jag ska definitivt vara med för en chans att få hem två av dessa fantastiska lack, ska inte du? För att komma till Emmas giveaway klickar du här och om du inte vill vara med så tycker jag ändå att du ska klicka dig in till Emma för hennes blogg är fantastiskt bra!